tetrimino.blogg.se

Sista dagen

Kategori: Allmänt

Idag var sista heldagen i Ningbo, vi har presenterat vårt material för Swede-Wheel och ätit en avslutningsmiddag på Wanda Plaza. Tyvärr tyckte inte min mage om den lite mycket som min tunga. Gårdagen spenderades med att packa och städa hela lägenheten. Vi var även på Wanda Plaza och införskaffade en ny resväska till mig då jag insåg att jag aldrig någonsin skulle få ner alla saker i den gamla. 
 
Dock är bilden väldigt missvisande, då den nya väskan är mycket större än den gamla. Jag har naturligtvis också knutit fast det lila band som satt på mormors väska, på den nya. För jag gillar när saker är som det brukar vara. Jag har också tagit bort mormors adresslapp från den gamla då man aldrig vet vad väskan kommer att sluta någonstans.
 
 
Pizza på Papa John's tillsammans med Lisabeth och Erik. Tyvärr hade den också baconbitar som jag fick pilla bort.
 
Snart, snart, snart är vi hemma igen. Bara en liten stund till.
 
 

Ningbo Ocean World och Qita Temple

Kategori: Allmänt

Idag var vi på Ningbo Ocean World och om ni någonsin har möjlighet att åka dit GÖR INTE DET!
Jag ville vända så fort vi kom in dit, för först hade vi nämligen möjligheten att se the Dolphin Show. Det var bara det att djuren hade alldeles för små bassänger och nästan ingen plats alls att röra sig på. Själva akvariet var lite bättre men sköldpaddorna hade inte heller speciellt mycket plats och det var väldigt jobbigt att se på. Därför ska vi även anmäla dem till en djurrättsorganisation när vi kommer hem. 
 
 
De hade även lite ovanligare polardjur som man inte ser så ofta på akvarier. I kala små burar utan någonting för dem att göra. Rävarna var ca 12 st i samma inhägnad och de hade även mindre burar som vissa av dem var instängda i. Vargarna gick och tryckte sig mot väggarna.
 
 
Efter akvariet gick vi vidare till Qita Temple som låg en liten bit därfrån. Det var fruktansvärt varmt idag så vi tog även en glass- och drickapaus någonstans i mitten av den halvtimmeslånga promenaden. 
 
 
Sedan tog vi en taxi till Wanda Plaza för att äta och titta på resväskor, dock slog vi nytt persnligt rekord angående taxin då vi fick vänta i nästan en timma innan vi fick tag på en. I ca 30 graders värme. Tillslut kom vi hem till lägenheten och nästan det första som händer är att kranen till handfatet på toaletten går sönder. Så nu rinner det konstant vatten från den, det läcker även undertill på handfatet och imorgon kommer det antagligen att vara vatten på hela golvet. Vi hoppas att vi kan få tag på någon imorgon som åtminstonde kan stänga av vattnet. Så på det hela taget har det inte varit en jättebra dag idag. 

Tröstätning

Kategori: Allmänt

Eftersom jag unnade mig en 4-timmars utomhusvistelse i solen igår får jag nu för andra gången den här resan uppleva den fantastiska känslan av någon form av infektionsutbrott över läpparna. Detta sker i regel när jag är utomhus i solen en "längre" tid. Så nu har jag 2,5 veckors sveda, värk, klåda och allmänt äckel att se fram emot och när jag kommer hem så kommer infektionen med största sannolikhet ha nått sitt crescendo. Därför kommer jag kanske flytta fram diverse träffar med människor till veckan efter för jag kommer inte att vara ett speciellt roligt sällskap under den här tiden. Eftersom jag ständigt letar efter roliga saker att göra har jag även böjat föra dagbok där jag tar kort på läpparna och sedan skriver olika symptom som har uppkommit under just den dagen. Jag har ett så roligt liv ibland. Den största anledningen till att jag gör det här är framför allt för att kunna visa upp den för den läkare som jag kommer få träffa när jag kommer hem. Jag har en del erfarenhet av att inte bli tagen på allvar av de läkare jag träffar och jag är beredd att skrika för min sak. Okej kanske inte skrika eftersom jag inte kommer att kunna öppna min mun ordentligt vid det laget men passivt aggressivt mumla i alla fall.
Jag vill också be om ursäkt till er som har skrivit mejl till mig som jag inte har svarat på, men jag vill inte låta som en bitter gammal hagga i mina svar.
 
Men vidare till lite roligare saker. På grund av min situation så har jag idag ägnat mig åt lite vanligt hederligt tröstätande eftersom vi besökte Ningbos motsvarighet till Ica Maxi - Vanguard. Där ställde vi till en liten scen för några dagar sedan då en fisk hade hoppat ur ett av "akvarierna" och låg och sprattlade på golvet och två av de shoppande först nästan kör över den med sin kundvagn och sedan sparkar på den utan att knappt se den. Tilläggas bör att det vara en ganska stor fisk och att vi är lite blödiga.
 
 
Jag hittade även kinderägg som jag naturligtvis var tvungen att köpa. De flesta i min närhet vet att jag är barnsligt förtjust i kinderägg. Så nu vet ni vad ni ska köpa till mig i födelsedagspresent. 
 

På promenad

Kategori: Allmänt

Idag hade vi tänkt att besöka Ningbo Ocean World men väl ute vid vägen upptäckte vi att resten av Ningbo också hade tänkt att vara ute idag. Efter en halvtimma gav vi upp jakten på en taxi och gick till Starbucks istället och sedan till en park som ligger precis bredvid campus.
 
 
På bilden ser ni hela campus med vår byggnad och parken till höger. Som ni ser är det ett ganska stort område.
 
 
Idag har vi ca 25 grader och sol, men det blåser ganska mycket på öppna platser. Det var med andra ord ett dåligt beslut att ha kjol och tunna tights idag.