tetrimino.blogg.se

Ningbo

Kategori: Allmänt

Nu är jag äntligen framme i Ningbo och internet är på plats. Jag har försökt att fixa till mitt rum lite men det verkar vara ganska dödsdömt. Det är skräpigt och ganska kalt, det är väl en del av personligheten. Ni får se de fina bilderna snart (tillsammans med bilderna på våra hotellrum). Tills dess får ni nöja er med en bild från campus. 
 
På vårt campus bor för närvarande ca 20 000 elever. Vi som är de internationella eleverna bor i en lägenhet med två sovrum, kök, badrum och ett gemensamhetsutrymme. Vi bor två personer i varje lägenhet och vi får komma och gå som vi vill. De kinesiska studenterna bor betydligt mindre, med fler personer i varje rum och utan varmvatten. De släcker ner nästan hela campus kl 22 och kl 23 låses dörrarna. Vid varje ingång till campus står vakter och om man skulle dyka upp för sent en kväll ringer skolan hem till ens föräldrar. Varje morgon kl 06:30 är det även morgongymnastik. Något som jag upptäckte i morse även ackopanjeras av musik som spelas över hela campus då jag kl 06:40 fick avnjuta en raspig version av Gagnamn Style.
 
 
Idag har vi även varit på studiebesök hos Swede-Wheel. De verkade väldigt glada över att vi var där och diverse språkbarriärer (som mestadels bestod av kraftiga brytningar) röjdes snabbt åt sidan när någon slet fram ett pingisbord och några pingisrack. 
 
Sedan åkte vi vidare till Ningbo Museum of Art med bussen. Många boende i Ningbo verkade tycka att det var väldigt spännande att vi var där och det blev mycket stirrande och smygfotograferande. 
 
 
Min personliga favorit i utställningen.
 
 
Museumet hade även en väldigt stor utställning som bestod av citat skrivna av personer som framför allt var kända för sin handstil. En bra eller speciell handstil är viktigt i den kinesiska kulturen och genom dessa utställningar bevaras dem för senare generationer. 
 
 
Vår lilla utflykt avslutades med ett besök i standsdelen Lao Wai Tan - Ningbos mest populära restaurang- och bargata. Vi fick rekommenderat ett ställa som hette Tasty's. En matställe öppnat av en amerikan som flyttat dit för ett par år sedan. Där åt vi toast med cheddarost och pommes till. Det kommer garanterat bli minst ett återbesök där.
 

Kommentarer

  • Hannu säger:

    Men oj! Det ser trevligt ut..hoppas du har det bra där!

    2013-04-17 | 19:38:48
  • Eila säger:

    Ja pingis är en bra barriärbrytare, fråga Janne ;) Hoppas att du hade en bra födelsedag Linnea, stort grattis.

    2013-04-23 | 21:58:19

Kommentera inlägget här: